29 Ağustos 2010 Pazar

 
103.TARİFİN ADI:  NEVZİNE (KAYSERİ TATLISI)
GÖNDEREN:       CAFE PEPELA
 
 
 
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
 
 
 

Malzemeler:

.1 paket tereyağ / yahut / margarin
.1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz
.1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık (opsiyonel)
.4-5 çorba kaşığı tahin
.3 çorba kaşığı yoğurt
.Takriben 5 su bardağı un
.1 paket kabartma tozu



Yapılışı:

.Tereyağı/margarini eritip hamur kabına alınız.
.Ceviz,fındık,tahin,yoğurdu ilave edip karıştırınız.
.Un ve kabartma tozunu da ekleyip,iyice yoğurunuz. (Sertçe bir hamur olacak)
.Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp elinizle bastırarak yayınız. (Kayseri'de nevzine basmak deyimi buradan geliyor)
.Baklava dilimi şeklinde kesin. (Ben minik dilimler hazırlıyorum,normalde iri ve kare şeklinde de servis ediliyor.)
.Önceden ısıtılmış fırında,200 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriniz.



 
Şerbeti:

.2 su bardağı su
.3 su bardağı şeker
.1/2 limon suyu


Tencereye aldığınız su ve şekeri kaynatınız.Ocaktan alıp,limon suyunu ekleyiniz.

Ilıdığında,fırından çıkardığınız tatlıyla buluşturunuz.Şerbetini iyice çekince,servis yapınız.

Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...