31 Ağustos 2010 Salı

BUHARA PİLAVI

141.TARİFİN ADI:   BUHARA PİLAVI  
GÖNDEREN:         SÜRPRİZ MUTFAK

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

 

Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 büyük boy havuç
- 250 kuzu eti veya tavuk eti
- 8- 10 adet kakule
- 1.5 su bardağı tavuk suyu ( + kakulenin suyu toplam 2 su bardağı su )
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4- 5 kaşık zeytinyağı
- Tuz

 


1. Kakuleleri bir cezvenin içinde yarım su bardağı ile kaynatın iç tohumlarını çıkarın ve suyunu ayırın.
2. Soğanı küp küp havuçları jülyen doğrayın ve kavurun.
3. Eğer kuzu eti kullanacaksanız eti önceden biraz pişirin.
4. Tavuk etinizi pişirin didikleyin, suyunu ayırın.
5. Soğanlı harcınıza etinizi koyun biraz tuz ekleyin ve az kavurun.
6. Tencerenizin orta kısmına harcınızı yerleştirin kenarlarını pirinçle doldurun.
7. Pirinç üzerine tavuk suyunuzu, kakuleyi ve suyunu, tuzunu ekleyin pişmeye bırakın.



 

- Siz daha kalabalık misafirlerine yapacak iseniz 2 veya 3 su bardağından pilavı,diğer malzemleride birer arttırarak yapabilirsiniz.

2 yorum:

SÜRPRİZ MUTFAK dedi ki...

Teşekkür ederim canım...
Sevgiler...

edaca dedi ki...

hiiiiiii cok guzel gorunuyorrr canım ıstedı valla ıcım kıyılıyorrrr :((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...