101.TARİFİN ADI: ÇİKOLATALI - MUZLU YAŞPASTA
GÖNDEREN: CAHİDE - JİBEK
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
.Pandispanyanızın yumuşak olmasını istiyorsanız,uzun süre pişirmeyin bunun içinde yayvan bir tepsi olması gerekiyor.Birde pandispanyayı ıslatmak çok önemli.Bekledikçe pamuk gibi bir dokusu oluyor.
Malzemeler
Pandispanya için:
*4 yumurta,
*1 su bardağı şeker,
*1 yemek kaşığı kakao dahil,1 tepeli su bardağı un,
*yarım paket k.tozu
Kreması için
*3 su bardağı süt,
*4 buçuk yemek kaşığı un,
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı kakao
*5 yemek kaşığı şeker
*40 gr. çikolata
*1 paket vanilya
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı kakao
*5 yemek kaşığı şeker
*40 gr. çikolata
*1 paket vanilya
Arası için
*2 adet muz
Çikolatalı pastanın yapılışı
*İlk olarak ortası için kremasını pişirip soğumaya bırakın.
*Sonra pandispanyayı hazırlayın.Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
*Un, kakao,ve kabartma tozu karışımınıda döküp tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp yağlanıp unlanmış yuvarlak bir fırın kabına dökün.
*200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
*Pandispanyayı temiz bir mutfak bezinin üzerine ters çevirin.
*Hafif soğuyan pasta kekini ortadan ikiye yavaşça kesin.
*Bir su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kekinizi ıslatın
*Kekin ortasına kremanın yarısını döküp üzerine muzları yerleştirin.muzların üstüne kalan kremayı dökün.
*En son pandispanyanın ikinci parçasınıda kremanın üzerine kapatın.
*Çikolata sosunuda hazırlayıp pastanın her yerine gezdirin.
CAHİDE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder