28 Ağustos 2010 Cumartesi

ÇİKOLATALI - MUZLU YAŞPASTA

101.TARİFİN ADI: ÇİKOLATALI - MUZLU YAŞPASTA
GÖNDEREN:       CAHİDE - JİBEK
  


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



.Pandispanyanızın yumuşak olmasını istiyorsanız,uzun süre pişirmeyin bunun içinde yayvan bir tepsi olması gerekiyor.Birde pandispanyayı ıslatmak çok önemli.Bekledikçe pamuk gibi bir dokusu oluyor.

Malzemeler
Pandispanya için:
*4 yumurta,
*1 su bardağı şeker,
*1 yemek kaşığı kakao dahil,1 tepeli su bardağı un,
*yarım paket k.tozu


Kreması için
*3 su bardağı süt,
*4 buçuk yemek kaşığı un,
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı


Çikolata sosu için
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı kakao
*5 yemek kaşığı şeker
*40 gr. çikolata
*1 paket vanilya


Arası için
*2 adet muz

Çikolatalı pastanın yapılışı
*İlk olarak ortası için kremasını pişirip soğumaya bırakın.
*Sonra pandispanyayı hazırlayın.Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
*Un, kakao,ve kabartma tozu karışımınıda döküp tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp yağlanıp unlanmış yuvarlak bir fırın kabına dökün.
*200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
*Pandispanyayı temiz bir mutfak bezinin üzerine ters çevirin.
*Hafif soğuyan pasta kekini ortadan ikiye yavaşça kesin.
*Bir su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kekinizi ıslatın
*Kekin ortasına kremanın yarısını döküp üzerine muzları yerleştirin.muzların üstüne kalan kremayı dökün.
*En son pandispanyanın ikinci parçasınıda kremanın üzerine kapatın.
*Çikolata sosunuda hazırlayıp  pastanın her yerine gezdirin.

CAHİDE

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...