30 Ağustos 2010 Pazartesi

PATLICAN KEBABI

119.TARİFİN ADI:  PATLICAN KEBABI
GÖNDEREN:        SERPİLOBAKIZI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


PATLİCAN KEBABİ TARİFİ MALZEMELER: 
4 Patlican
300 gr Yağsız Dana Kıyma 
1 Kuru Soğan 
3 Domates 
3-4 Sivribiber
3-4 Diş Sarımsak
pulbiber,karabiber birer cay kasigi ve tuz



Patlicanlari alacali soyup parmak kalinliğinda yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarimsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcindan patlican dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.Ufak bir firin tepsisine 1 patlican, 1 köfte olacak şekilde yan yana dizin.üzerine dilimlenmis domates ve biberleri dizin Yarım su bardağı su ilave edip tuz serptikten sonra üzerine alüminyum folyo sarin. Yüksek ısılı fırnda pişrirp sıcak olarak servis yapın... 



***ARPA SEHRİYELİ PİRİNC PİLAVİ*** 2 su bardağı baldo pirinç 1 cay bardagi arpa şehriye 2 su bardağı tavuk suyu veya sicak su 1 fincan sıvı yağ 1 yemek kasigi tereyagi YAPILIŞI: Teflon tencereye sıvıyağı ve tereyagini alip ocagin altini yakin. Arpa şehriyeleride ekleyip kavurun. Kavrulan arpa şehriyelerinizin üzerine pirincleri alin kavurmaya başlayin. Pirincler yağı iyice çekip kasikta toplanincaya kadar kadar kavurun. Pirincler kavrulunca 2 bardak kaynar suyu veya tavuk suyunu ekleyip hafifce kaıştırın.ve tencerenin kapağını kapatıp altın kısın.kaynadıktan sonra tuzunu atın ve ocağı kapatın.bir süre dinlendikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...