5.TARİFİN ADI:PİDEDEN KOLAY PİZZA
GÖNDEREN:AZUMUTFAK
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZmalzemeler
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 ortaboy domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık ketçep
yarım su bardağı su
kekik
(arzu ettiğiniz kadar)
bayat pide(yada taze pide)
rendelenmiş kaşar peyniri
haşlanmış mısır
yeşil biberli zeytin
siyah zeytin
haşlanmış mantar
salam, sucuk
yeşil biber
vs...
Domatesli pizza sosu:
Küçük bir tencerede küp küp doğradığınız domatesleri 1 kaşık sıvıyağda öldürün. 1 kaşık salça,ketçep ve suyuda ekleyip karıştıra karıştıra bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Pidelerinizi parçalara ayırıp,ortadan ikiye kesin. iç kısımları üste kelecek şekilde tepsiye dizin. Domatesli sosu üzerlerine paylaştırın.
pidelerin üzerine yeteri miktarda kaşar peyniri rendeleyip, birazını ayırdıktan sonra paylaştırın.
Diğer bütün malzemeleri de küçük küçük doğrayıp pidelerin üzerine serpin. Son olarak arta kalan kaşarıda üzerlerine serptikten sonra önceden ısıtılmış 180C li fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar bekletin.
Şimdiden herkese Afiyet şifa olsun ....
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 ortaboy domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık ketçep
yarım su bardağı su
kekik
(arzu ettiğiniz kadar)
bayat pide(yada taze pide)
rendelenmiş kaşar peyniri
haşlanmış mısır
yeşil biberli zeytin
siyah zeytin
haşlanmış mantar
salam, sucuk
yeşil biber
vs...
Domatesli pizza sosu:
Küçük bir tencerede küp küp doğradığınız domatesleri 1 kaşık sıvıyağda öldürün. 1 kaşık salça,ketçep ve suyuda ekleyip karıştıra karıştıra bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Pidelerinizi parçalara ayırıp,ortadan ikiye kesin. iç kısımları üste kelecek şekilde tepsiye dizin. Domatesli sosu üzerlerine paylaştırın.
pidelerin üzerine yeteri miktarda kaşar peyniri rendeleyip, birazını ayırdıktan sonra paylaştırın.
Diğer bütün malzemeleri de küçük küçük doğrayıp pidelerin üzerine serpin. Son olarak arta kalan kaşarıda üzerlerine serptikten sonra önceden ısıtılmış 180C li fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar bekletin.
Şimdiden herkese Afiyet şifa olsun ....
***
4.TARİFİN ADI:YALANCI BEYTİ
GÖNDEREN:SANİYESULTAN
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZMALZEMELER:
* 3 adet yufka
* 1 Kilo kıyma
* 1 Bas rendelenmis soğan.
* 1 Yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu.
* Arzuya göre karabiber.
* Arzuya göre pulbiber.
* Arzuya göre tuz.
* Üzerine gezdirmek icin 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
SOSU İÇİN:
* 3 Domates rendesi.
* 1/2 Yemek kaşığı salca.
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Arzuya göre tuz.
SERVİSİ İÇİN
* 500gr.Yogurt.
* 2 diş sarımsak
* Ince kıyılmış maydanoz.(evde yoktu kullanmadım,kuru nane serptim
* 3 adet yufka
* 1 Kilo kıyma
* 1 Bas rendelenmis soğan.
* 1 Yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu.
* Arzuya göre karabiber.
* Arzuya göre pulbiber.
* Arzuya göre tuz.
* Üzerine gezdirmek icin 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
SOSU İÇİN:
* 3 Domates rendesi.
* 1/2 Yemek kaşığı salca.
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Arzuya göre tuz.
SERVİSİ İÇİN
* 500gr.Yogurt.
* 2 diş sarımsak
* Ince kıyılmış maydanoz.(evde yoktu kullanmadım,kuru nane serptim
1)Kıyma,soğan,kabartma tozu ve baharatları karıştırarak uzunca parmak köfteler hazırlayın.
2) Her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölün.Hazırladığınız uzun köfteleri yufkaların genis kısmına uzunlamasına yerlestirin.Sigara böreyi gibi sarın.Ortasından verev kesip,fırın tepsisine dizin.
3)Eritilmis tereyağı üzerine gezdirip 200 derecede fazla kurutulmayacak sekilde pişirin.
4)Sosu icin ,domates rendesi ve salçayı tereyağ ile suyunu çekmeyecek şekilde pişirin.
Sarmısağı döverek yoğurta katıp,tuzunuda ilave edip karıştırın.
Yalanci beytiyi servis tabağının kenarlarına dizin.Ortasina sarmısaklı yoğurdu ve domates sosunu dökerek servis yapın.
afiyet olsun...
***
3.TARİFİN ADI: FOCACCİA (YASSI İTALYAN EKMEĞİ)
GÖNDEREN: KALPKURABİYE
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ Malzemeler:
500 gr. sinangil un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 çimdik mahlep
1 çay kaşığı bal
1 su bardağı ılık süt
Arasına:
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri İçin:
Zeytinyağı
Kekik, Toz biberiye
Minik domatesler,
1 domates ve soğanın rendesi
Yeşil zeytin parçacıkları
Hamuru ekmek makinesinde mayalandıracaksanız eğer; Tüm malzemeler listelediğim sırada makinenin kabına yerleştirilir, hamur mayalama programında çalıştırılarak mayalandırılır.. (birbuçuk saat sürüyor)
Elde yoğuracaksanız eğer; derin bir kap içerisine toz malzemeler elenerek eklenir ortası havuz şeklinde açılıp sıvı nalzemeler boca edilerek yoğrulur..Üzerine nemli bir bez örtülerek mayalandırılır..
Hamur mayalandıktan sonra iki eşit parçaya ayrılıp el yordamı ile küçük boy borcam çapında açılır. Birinci kat serildikten sonra arasına kaşar peyniri rendeleri serpilip ikinci kat da aynı işlemle üstüne yerleştirilip iki hamur birbirine sıkıştırılır üzerine el yordamı ile delikcikler açılır....
Üzerine zeytinyağı, soğan ve domates rendesi sürülüp toz biberiye ile kekik serpilip ikiye kesilmiş mini domatesler yerleştirilip yeşil zeytinler sıralanır.. Tekrar çok az zeytinyağı gezdirilip 10 dakika mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15 dakika pişirilir, fırının ayarı 180 dereceye yükseltilip 10 dakika daha pişirilir..
Sıcak sıcak focaccia servise hazırdır..
Afiyet bal şeker olsun..
***
2.TARİFİN ADI:İSLİM KEBABI
GÖNDEREN:AZU MUTFAK
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ İslim kebabı için gerekli malzemeler:
Yarım kg kıyma
ı baş soğan
tuz, karabiber
1 dilim bayat ekmek içi veya 2 kaşık galete unu
1 yumurta
2-3 tane sivri biber
4 patlıcan (büyük)
kızartmak için sıvıyağ
domatesli sos için:
1 kaşık sıvıyağ
3 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık çeşnili baharat karışımı
Yarım kg kıyma
ı baş soğan
tuz, karabiber
1 dilim bayat ekmek içi veya 2 kaşık galete unu
1 yumurta
2-3 tane sivri biber
4 patlıcan (büyük)
kızartmak için sıvıyağ
domatesli sos için:
1 kaşık sıvıyağ
3 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık çeşnili baharat karışımı
Domatesleri küp şeklinde minik minik doğrayıp,sıvıyağ,domates salçası ve baharatla,karıştırıp,kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ve beklemeye alın.
Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dörde bölün.15' kadar tuzlu suda bekletip süzün.Kuruladıktan sonrakızgın yağda kızartın.Biberleri de 3-4 parçaya bölüp kızartın.
Kıymayı,rendelediğiniz soğan, yumurta, ufalanmış bayat ekmek içi ve baharatlarla iyice yoğurup,8'e ayırın. Toparlak ve yassı köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın.
Patlıcanları ( + ) şeklinde üst üste yerleştirin.Ortasına köfteyi koyup, bohça şeklinde kapatın.Üzerine kızarttığınız biberide koyup bir kürdanla sabitleyin.
Fırın kabınıza önce sosu döküp, patlıcanları yerleştirin. 180C li fırında 15' pişirin .
Afiyetler olsun....
***
1.TARİFİN ADI:BÖĞÜRTLEN SOSLU İRMİK TATLISIGÖNDEREN:PAPATYA68
Bana hobidünyam yemek etkinliği ev sahibeliğini veren,benden desteklerini esirgemeyen ve etkinliğime,ilk tarifi göndererek yanımda olduğunu birkez daha gösteren sevgili aynur ablama teşekkür ediyorum,Sevgilerimi gönderiyorum...
Birbirinden güzel diğer tarifleri için TIKLAYINIZ
Malzemeler:
1 kilo süt,
7 kaşık şeker,
9 kaşık irmik,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
yeteri kadar yulaflı veya kepekli bisküvi,
üzeri için böğürtlenli sos (isteğe bağlı)
Yapılışı:
önce tencereye şeker ve irmik koyulur ve süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırarak pişirmeye başlanır kaynamaya başlayınca ateş kısılır bir kase içerisinde yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı kadar suyla çırpılıp içerisine nişasta karıştırılır ve tatlının kıvamı koyulaşmaya başlarken bu karışım hızla çırpılarak ilave edilir sürekli karıştırıp topaklanmaması sağlanır tatlının pişmesi tamamlanınca ateşten alınır ve biraz daha karıştırılarak ılınması sağlanır sonra da istenilirse kalıba yada orta boy bir tepsiye dökülür bisküviler üzerine dizildikten sonra buzdolabında iyice soğuması beklenir (ne kadar uzun beklerse kalıptan o kadar düzgün çıkar) kalıp ters çevirilerek çıkarılır üzerine istenirse böğürtlen sos yada başka soslar dökülüp servis edilir
AFİYET BAL OLSUN
***
3 yorum:
ablacım sen davet edersin ben katılmazmıyım mayalı poçalarımı yayınladım alırmısın bol katılımlım etkinlik olması dileğiyle hayırlı cumalar dilerim
canım etkinliğin hayırlı ugurlu olsun en kısa zamanda tarif yollayacağım
sevgiler
hanife ablacığım güzel tarifin için teşekkür ediyorum.tarifin yayında canım.sevgiler...
sevil ablacığım çok teşekkür ediyorum bu içten kutlaman için.sevgilerimi gönderiyor seni kocaman öpüyorum.o leziz tariflerini heyecanla bekliyor olacağım...
Yorum Gönder