55.TARİFİN ADI: FİNCANDA KADAYIF TATLISI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ
Malzemeler:
500 gr kadayif,
250 gr dövülmüs ceviz ici
yarim su bardagi sivi yag,
150 gr margarin veya tereyagi
SERBETİ :
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
1 dilim limon
YAPİLİSİ
Önce serbetini hazirlayin seker ve suyu tencereye alip kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra bir dilim limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatip ocaktan alin Kadayiflari eritilmis olan sivi yag ve margarin karisimiyla iyice karistirarak didikleyin cok kücük olmayan orta boy fincanin dibine kadayiftan bir tutam koyup bastirin üzerine ceviz koyarak tekrar kadayifla kapatip yaglanmis tepsiye fincani ters cevirin. firinda altı üstü iyice kizarana kadar iyice pisirip cikartin sicak olan serbeti ilinan tatliya gezdirin daha yumusak olmasini isterseniz tatlinin üzerine bir tepsi kapatabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder