25 Ağustos 2010 Çarşamba

FİNCANDA KADAYIF TATLISI


55.TARİFİN ADI:  FİNCANDA KADAYIF TATLISI
GÖNDEREN:     SERPİLOBAKIZI



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:

500 gr kadayif,
250 gr dövülmüs ceviz ici 
yarim su bardagi sivi yag,
150 gr margarin veya tereyagi 

SERBETİ :
4 su bardagi seker 
4 su bardagi su 
1 dilim limon   

YAPİLİSİ 

Önce serbetini hazirlayin seker ve suyu tencereye alip kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra bir dilim limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatip ocaktan alin Kadayiflari eritilmis olan sivi yag ve margarin karisimiyla iyice karistirarak didikleyin cok kücük olmayan orta boy fincanin dibine kadayiftan bir tutam koyup bastirin üzerine ceviz koyarak tekrar kadayifla kapatip yaglanmis tepsiye fincani ters cevirin. firinda altı üstü iyice kizarana kadar iyice pisirip cikartin sicak olan serbeti ilinan tatliya gezdirin daha yumusak olmasini isterseniz tatlinin üzerine bir tepsi kapatabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...