30 Ağustos 2010 Pazartesi

KADAYIF DOLMASI

113.TARİFİN ADI:  KADAYIF DOLMASI
GÖNDEREN:        100 DE 100 MARİFET

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Kullanilan Malzemeler:

250-300 gr tel kadayif
1 su bardagi kadar cekilmis ceviz ve findik karisimi
2 tane yumurta
yarim cay bardagi sut

kizartmak icin sivi yag

Serbet icin:
3 su bardagi su
2,5 su bardagi toz seker
bikac damla limon



Tarifin Hazirlanisi:
ilk olarak serbeti icin bir tencereye sekeri ve suyu koyup yaklasik 20 dk kadar kaynatiyoruz,ocaktan almadan once bikac limon suyu damlatip serbeti sogumaya birakiyoruz
Kadayifi elimizle iyice tek tel olucak sekilde koparmadan ayiriyoruz
avcumuzun icine uzunlamasina biraz aliyoruz ,ne ince ne kalin olmucak sekilde ,uzerine ceviz ve findikli karisimdan bir tatli kasigi kadar koyup sikica sarip bir kenara koyup,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra
bir kaba yumurta ve sut koyup karistiriyoruz
o arada bir tavaya biraz bolca yag koyup yagi iyice isitiyoruz
kadayiflari yumurtali karisimin heryerine bulayip elimizle sıkıp hemen isittigimiz yagin icine atip heryerini kizartiyoruz
kizaran tatlilari soguttugumuz serbetin icine atip 5 dk kadar bekletip ,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra
dilerseniz dondurma ile servis yapabilirisiniz.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...