23 Ağustos 2010 Pazartesi

KOL BÖREĞİ


36.TARİFİN ADI:  KOL BÖREĞİ
GÖNDEREN:       ASUMANLA

 Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler

5 yufka

Üzerini Sosu için

2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ

İç Malzeme için

250 gr kıyma
3 orta boy patates ( haşlanmış , rendelenmiş )
1/2 demet maydanoz
tuz


Yapılışı

Öncelikle iç malzeme hazırlanır.Patatesler haşlanır rendelenir kıyma biraz yağ ile tavada iyice kavurulur.Maydanoz ince ince kıylır ve tüm malzeme kafi miktarda tuz ile iyice karıştırılır..

Yufka ikiye kesilir düz olan kısmına iç harçtan bolca konulup pek sıkmadan sarılır.Yağlanmış tepsinin ortasına yuvarlak olacak şekilde ( gül böreği gibi ) yerleştirilir.Diğer yufkalara aynı işlen yapılıp birbirinin etrafına sarılır..

Üzerini sos malzemesi bir kapta iyice karıştırılarak böreğin üzerine dökülür.İsterseniz susam ve çörek otuda ekleye bilirsiniz..

180 derecede önceden ıstılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir..

1 yorum:

Asuman'la dedi ki...

tarifi yayınladığın için teşekkürler ama blog adım asuman ' la değiştirirsen sevinirim...sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...