25 Ağustos 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ OTLU BÖREK

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...

61.TARİFİN ADI:   PEYNİRLİ OTLU BÖREK
GÖNDEREN:        YEMEK VAKTİ (AYLİN)

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

3 adet yufka
bir su bardağı süt
1 yumurta +1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ

İçi İçin

100 gram beyaz peynir
100 gram tulum peyniri
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
kekik,kırmızı pul biber

Öncelikle sos için bir kasede yoğurt,süt,sıvıyağ ve 1 yumurtayı iyice çırpalım.İç içinse peynirleri iyice ezip ince ince kıydığımız otlarımızı ve baharatlarımızı ilave edelim.
Ölçümüz küçük fırın tepsisi olduğu için 3 yufkayıda ikiye bölüp yağladığımız fırın tepsisine önce 1 kat yufka koyup biraz sos gezdirelim.Daha sonra iki kat daha yufkayı aynı şekilde soslayalım.Ortaya gelip 3 yarım yufkayı alta serdiğimizde iç harcımı ortaya bolca yayalım.Üstü içinde yine kalan 3 yarım yufkayı her bir katı soslayarak tepsiye yayalım.En son yandan sarkan yufkaları içe alıp kalan sosun içine 1 yumurta sarısı kırıp iyice çırpıp böreğimizin üzerine hepsini gezdirelim.

180 dereceli fırında böreğimin üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirdim
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...