27 Ağustos 2010 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU CHEESEKEK


95.TARİFİN ADI:   ÇİKOLATA SOSLU CHEESEKEK
GÖNDEREN:        GELİNCİK TARLASI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


ÇİKOLATA SOSLU CHEESEKEK

Malzemeler
24cm çapında kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbı için gerekenler

Kakaolu taban için
200g tereyağı ya da margarin
½ bardak şeker(100g)
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
25 g Kakao(1 küçük paket)
1.5 bardak Tam buğday unu(250g)
½ paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
Tabanı sade yapmak isterseniz onun da malzemeleri aşağıda


Sade taban için
200g tereyağı ya da margarin
1/2 bardaktan 1 parmak az esmer şeker(esmer şeker beyaz şekere göre daha tatlı olduğundan beyaz şekere göre daha az kullanılıyor)
1 yumurta
1/2 bardak tam buğday unu+1/2 bardak kepekli un(200g)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Dolgusu
5 küçük yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 bardak şeker(200g)
2 bardak krema(300g)
300g labne peyniri
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi(daha yoğun limon tadı için 2 adet limon suyu kullanın) Üzerine

Kahverengi ganaj
30g bitter çikolata+50g sütlü çikolata
2 yemek kaşığı krema kaymak

Beyaz çikolatalı ganaj
80g beyaz çikolata
2 yemek kaşığı krema kaymak
Ganajlara ekstra pudra şekeri katmanıza gerek yok ,yeterince tatlı oluyor çünkü.



Yapılışı
Tabanı için bir hamur yoğurma kabına yumuşamış margarin ya da tereyağını alıp üzerine şeker,yumurta,vanilya,kabartma tozu,kakao ve unu koyup kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.İki parça yağlı kağıt arasına hamuru kek kalıbının kenarlarına 3-4 cm yüksekliğe gelecek kadar açın.Hamuru yağlanmış kek kalıbına döşeyip kenarlarını bastırarak kalıba yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180C deki fırında 15 dakika pişirin.Bu arada taban pişerken dolgu malzemelerini çırpalım.Bir kaba yumurtaları alıp şekerle mikserle köpürene kadar çırpın.Epey bir koyu kıvama gelecek.Sırayla,un,nişasta,limon suyu ve kabuğunun rendesi,krema,labneyi katıp (isterseniz vanilya da katıp)telle ırpın.Kalıptaki pişen tabanın üzerine döküp tekrar fırına verin.Burada sıcaklığı düşürmeniz gerekiyor.Ama ben acele pişmesi için 175C de 1 saat 10dak kadar pişirdim.Kapağı da benim yaptığım gibi sık sık acaba pişti mi,ne zaman pişecek,acaba neye benzeyecek,tüh pişmezse siteye de koyamıycam diye düşünerek sık sık açıp kapamayın.Bu süre sonunda keke bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.Fırını kapatıp pişmiş keki hemen fırından çıkarmayıp, fırının kapağını aralayıp bir süre böyle soğutun.Bu arada ganajı hazırlayalım.Bitter ,sütlü çikolatayı ve kremayı küçük bir çelik kaba koyup,bu kabı da kaynayan başka bir suyun içine oturtun.(Benmari usülü).Sürekli karıştırarak çikolatayı eritin.Beyaz çikolatayı da bu şekilde eritin.Ayrı ayrı hazırladığınız ganajları biraz soğumaları için buzdolabına koyun.Kek iyice soğuduktan sonra ganajları kalın şeritler halinde soğuyan kekin üzerine krema torbası ile sıkın.Kek tam anlamıyla soğumadan ganajı sıktığım için kahverengi ganaj beyazı beklemeden eridi.Siz keki tam olarak soğutun.Şeritlerin üzerinden kürdanla ters yönlerde çizgiler çizerek şekil verin. Yada istediğiniz şekillerde kekin üzerine dökün.
Eğer ben tabanın kenarlarını yükseltmeden yapıcam diyorsanız,taban ölçülerini biraz azaltmanız gerekecek.150g tereyağı ya da margarin,75gşeker(1/2 bardaktan biraz az),1 yumurta,1 çay kaşığı vanilya,200g tam buğday unu(1.5 bardak),20g kakao şeklinde ölçüleri azaltın.Evet bu sıcakta uğraştığınıza değecek doğrusu.Yorumlarızı bekliyorum.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...