30 Ağustos 2010 Pazartesi

KREPTE TALAŞ BÖREĞİ

110.TARİFİN ADI: KREPTE TALAŞ BÖREĞİ
GÖNDEREN:        EVİMİN NEŞESİ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


KREP İÇİN:
  • 2 su bar.süt
  • 3 yumurta
  • 3 - 4 kaşık un
  • tuz
  • 3 kaşık sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ:
  • 300 Gr dana kuşbaşı
  • 2 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 çay bar.bezelye
  • 2 adet kızartılmış patates
  •  
 ÜZERİ İÇİN:kaşar rendesi

 YAPILIŞI:

öncelikle krep harcımızı yapalım.yumurtaları çırpın.unu ekleyin.yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandanda çırpın.
tuz ekleyin.akıcı bir kek kıvamına gelene dek çırpın. ben sıvıyağı harcın içine katarım.ayrıca tavayı yağlamam.
tavaya bir kepçe kadar dökerk incecik krepler pişirin.işin sırrı ince olması.aksi halde yerken sadece hamur tadı alırız kalın olursa.
diğer yandan eti kendi suyuyla kavurun.kavrulunca içine 2 kaşık tereyağı, biberleri,rende domates ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
et yumuşayınca patates ve bezelyeyide ilave edip tuz ve baharatını atın.
hazırladığınız bu harcı kreplere sararak kare şeklinde kapatın.
üzerine kaşar rendeleyerek 1o dakika kadar fırında bekletin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...