30 Ağustos 2010 Pazartesi

GÜLLAÇ

114.TARİFİN ADI:  GÜLLAÇ
GÖNDEREN:         LEZZET ADASI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:
400 gr güllaç
2,5 kilo süt
3,5 su bardağı şeker
ceviz


Yapılışı:
İlk olarak süt ve şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar sütü ısıtıyoruz. Isıttıktan sonra sütü ılık olarak tepsinin tabanına biraz döküp güllacımızı yerleştiriyoruz. Tekrar süt döküp diğer kata geçiyoruz. Güllaçlar yumuşadıkça aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bu şekilde 5 kat yaptıktan sonra arasına ceviz koyun ve güllaçları tekrar cevizlerin üzerine dizmeye devam edin, sütü de ekleyerek. Son güllacı da koyduktan sonra kalan sütümüzü güllaçlara çektikçe ekliyoruz. Üzerine de ceviz serpip servis ediyoruz.

NOT: Cevizini istediğiniz sıklıkta da ekleyebilirsiniz katların arasına.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...