27 Ağustos 2010 Cuma

KIYMALI MANTRLI LAZANYA


91.TARİFİN ADI:   KIYMALI MANTRLI LAZANYA
GÖNDEREN:        NESRİNİN MUTFAĞI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler
20*20cm ölçülerinde kare bir borcam
12 adet dikdörtgen lazanya hamuru
150g kıyma
4 adet büyük mantar
1 baş kuru soğan
2 adet köybiberi (ya da yeşil dolmalık biber)
3-4 olgun büyük domates ya da 1 su bardağı domates püresi
taze kekik yoksa kuru kekik
Baharatlar,tuz, karabiber(taze çekilmiş),zerdeçal, ya da köri(çok çok az),1 tatlı kaşığı hardal
Mutlaka hardal kullanmanızı öneririm,nefis oldu.
Beşamel sosu için
400ml süt
3 dolu dolu çorba kaşığı un
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Aralara serpmek için
1 su bardağı kaşar rendesi
Üzerine
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Önce kıymalı içi hazırlayalım.Küçük bir tencereye önce zeytinyağı, soğanı, kıymayı ve kıyılmış mantarı koyup domates püresi ekleyip domates salça kıvamına gelene ve suyunu çekene kadar pişirin.Ateşi kapatıp,kıyılmış kekik,ve biberleri ekleyin.Tuz ve baharatları ekleyin.Kıymalı harç iyice suyunu çekmeli.
Küçük bir tencerede süt,zeytinyağı,un ve tuzu koyu beşamel sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Bir tencereye yeteri kadar su koyup lazanyaların önce 2 tanesini kaynayan suda 1-2 dakika pişirin.Yumuşamaları için kaynayan suya sokup çıkarın.
Borcamın dibine lazanyalar yapışmasın diye 1-2 kaşık beşamel sos yayıp üzerine 2 adet lazanyayı yan yana koyun.Onun üzerine beşamel sos,biraz kaşar rendesi,ve bir kat kıymalı harçtan yayın.Diğer lazanyaları da sırayla pişirip bu şekilde 6 tabaka olacak şekilde borcama dizin.En üste 2 adet lazanya koyup üzerine sadece beşamel sos yayın.Onun da üstüne yumurta sarısını elinizle sürün.Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...