27 Ağustos 2010 Cuma

MUZLU İNCİR TATLISI

89.TARİFİN ADI:  MUZLU İNCİR TATLISI
GÖNDEREN:      EV ATÖLYESİ
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


Malzemeler:
  • yarım kilo kuru incir
  • 1 adet muz
  • 200 gr ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • karanfil
  • defne yaprağı
  • bal
Yapılışı
İki su bardağı suyun içine çubuk tarçını, karanfili ve defne yaprağını atıp kaynatıyoruz. Daha sonra bu suya incirleri atıp yarım saat bekletiyoruz. Cevizleri robattan geçiriyoruz. Çok ince olmasın biraz ağza gelecek şekilde olsun. Muzla birlikte cevizi ezerek karıştırıyoruz. İncirleri sudan çıkarıp altlarından açıp muzlu karışımla içli köfte doldurur gibi doldurup tepsiye diziyoruz. Bu esnada incirleri çıkardığımız suyun içine toz şekeri katıp kaynatıyoruz. Bu karışımı süzerek tepsiye incirlerin üzerine döküyoruz. 20 dakika fırında 175 derecede pişiriyoruz. Servis esnasında üzerlerine bal döküyoruz. Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...