25 Ağustos 2010 Çarşamba

PAZILI-KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİDE

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...

GÖNDEREN:   BİRSEL VE İREM


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 küp yaş maya (21 gr.)
İç malzeme:
1 demet pazı
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Üzerine;
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanıp doğranmış pazı yaprakları eklenip, pazılar sönünceye kadar kavrulur. Közlenmiş kırmızı biberler eklenip karıştırılır, tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır, tuz eklenir. Maya, toz şekerle birlikte ılık sütün içinde eritilir. Sütlü karışım unun ortasına dökülür ve aldığı kadar su ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek 15 dakika kadar dinlendirilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp unlanmış zeminde oval şekilde açılır. Ortasına iç malzeme yerleştirilir, kenarları içe doğru katlanarak pide şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip, 170-180 derece fırında pişmeye bırakılır. Üzeri hafif pembeleşince kaşar rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

merhaba arkadasim tarif yayinda sevgilerimlee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...