30 Ağustos 2010 Pazartesi

KİRAZLI PARFE

129.TARİFİN ADI:  KİRAZLI PARFE
GÖNDEREN:        SEVDALI TATLAR


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemler
-----------
- 250 gr Kiraz
- 2 Su bardağı süt
- 1 Paket Krem şanti
- 1 Paket Labne peynir
- 1 Su bardağı Toz şeker
- 1 paket vanilya



Süt ile krem şanti iyice cırpılır .
Çırpılan karışıma şeker ilave edilip şeker eriyene kadar çırpma işlemi devam etdirilir.
Daha sonra Labne peynir ve vanilya ilave edilip kısa bir süre daha çırpma işlemi uygulanır.
Karışım ikiye ayrılıp tekine blender ile püre haline getirilmiş kirazlar eklenip karıştırılır.
Servis edilecek kuplara katmanlı şekil de parfeler pay edilip buzdolabında 1 gün bekletilir.
Arzuya göre üzeri süslenip soğuk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun.


Her ne kadar buzdolabından çıkdığında sert olsa da servis e hazır hale gelene kadar yumuşak bir kıvama geliyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...