31 Ağustos 2010 Salı

KIYMALI ÇITIR BÖREK

140.TARİFİN ADI:  KIYMALI ÇITIR BÖREK  
GÖNDEREN:         PAŞA KIZI MUTFAKTA
 

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Kıymalı çıtır börek malzemeleri
.1 kg yufka
.1 su Sıvıyağ
.1 paket margarin
.1 su bardağı süt
1 tane yumurta sarısı

İçi için
.yarım kilo kıyma
.3 tane soğan
.karabiber. tuz, kimyon ,pulbiber
.maydanoz


Kıymalı çıtır börek tarifi
Bir kapta margarinimizi eritiyoruz.İçine sıvıyağımızı ve sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz.Bundan yarım su bardağı ayırıyoruz.Yufkamızı seriyoruz içine bu karışımdan bolca sürüyoruz.Üstüne bir kat daha yufka seriyoruz.Yufkamızın içine tekrar bolca sürüyoruz..
İçimizi hazırlayalım.Tavamıza yağ ekleyip kıymamızı kavuralım.İçine doğramış olduğumuz soğanlarımızı ekleyip kavurma işlemine devam edelim .Pişmesine yakın  bahratlarımızı ekleyelim.Enson maydanozumuzu ekleyip altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.
İç malzememizi yufkamızın üzerine  yerleştirip yanlarını hafif katlayarak rulo şeklinde saralım.Yufkalarımız bitene kadar aynı işleme devam edelim.Bol yağlı bir börek oluyor..
Yaptığımız börekleri buzdolabında en az 3 saat kadar bekletelim.
Ayırmış olduğumuz yağımızın içine bir tane yumurta sarını ekleyip iyice çırpalım.Bunuda böreğimizin üzerine dökelim.Pişmesi için fırına gönderilim.Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet olsun(:

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...