31 Ağustos 2010 Salı

LAZ BÖREĞİ

136.TARİFİN ADI:  LAZ BÖREĞİ  
GÖNDEREN:         LEZZET ADASI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:
½ paket milföy
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
pudra şekeri 
Yapılışı: Süt, un ve şekeri koyulaşıp üstünden kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra arada karıştırarak soğutuyoruz. Soğuduktan sonra içine kremşanti ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Milföy hamurumuzu 4 parça olacak şekilde kesiyoruz ve tepsiye dizip fırında kızarana kadar bekletiyoruz. Kızaran hamurlarımızı soğuduktan sonra ortadan kesiyoruz, hazırlamış olduğumuz kremayı arasına kaşık yardımıyla koyup kapatıyoruz. Bütün hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN…

NOT: Kremşanti kutusundan 2 poşet çıkıyor pastamıza sadece bir paketini kullanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...