26 Ağustos 2010 Perşembe

TAVUKLU PERDE PİLAVI

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...

78.TARİFİN ADI: TAVUKLU PERDE PİLAVI
GÖNDEREN:    AZU MUTFAK

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

gerekli malzemeler:

5 adet büyükcene tavuk budu
2 kase baldo pirinç (yaklaşık 3 su bardağı pirinç)
200 gr kavrulmamış badem
2 paket dolma fıstığı
yarım paket kadar margarin
sıvıyağ
tuz,karabiber
tarçın,yenibahar

hamuru için:
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı tavuk suyu
2 yumurta
yumuşak bir hamur için gerektiği kadar un
1 silme kaşık tuz



Tavuk butlarını güzelce yıkayıp üzeri kapanana kadar su ekleyin.Tuz ve karabiber ilavesiyle haşlayın.
Tavuğunuz haşlanırken, pirinci yıkayıp,1 kaşık tuz eklediğiniz sıcak suda ıslatın.

Bademlerinizi haşlayıp kabuklarını soyun. ortadan ikiye ayırın. Az bir sıvıyağda kavurun.Dolmalık fıstıklarınızı da az bir yağda kavurun ve beklemeye alın.
Tencerenize yada fırına dayanıklı kabınıza dibi görünmeyecek kadar margarini sürün. Üzerine desen yapar gibi bademlerin birazıyla süsleyin ve derin dondurucuya kaldırın.

Haşlanmış olan tavukları süzüp didikleyin. Suyundan yarım bardak ayırıp, Geri kalan suyu 4,5 bardağa tamamlayıp tuzunu kontrol ettikten sonra pirinçleri ekleyin.Suyu tuzlu denecek kadar tuzlu olmalı.aksi takdirde pilavınız tuzsuz olacaktır.kısık ateşte suyunu çekince ,temiz bir örtüyle kapağı örtüp,ocağı kapatın ve 15' kadar demlemeye bırakın.

Hamuru yapmak için, bütün malzemeyi ,kabınıza alıp yumuşak bir hamur elde edin.üzerini kapatıp biraz dinlendirin.
Demlenmiş pilavınızı genişçe ve yanları yüksek bir tepsiye dökün. Bademin birazını ayırıp geri kalanını , dolmalık fıstığın hepsini,biraz tarçın,2 tatlı kaşığı kadar yenibehar,karabiber de ekleyip, güzelce karışmasını sağlaryn.

Dinlenmiş olan hamuru biri küçük biri daha büyük iki parçaya ayırın. tenceremizin derinliği ve büyüklüğüne göre önce büyük hamuru açın.
İçi donan tencereyi derin dondurucudan çıkartın.Hamuru tencereye, hiçbir hava boşluğu kalmamacasına, ve biraz dışarı taşarcasına yapıştırın. aksi halde tencereye yepışmayan kısımlar kızarmayacak ve güzelim perde pilavınız da pek hoş görünmeyecektir.

Şimdi karıştırdığınız pilavınızdan biraz dökün ve üzerine bir sıra didiklediğiniz tavuk etini yayın.Gene bir sıra pilav ve bir sıra tavuk eti,bir sıra pilav ve kalan tavuk eti ve geri kalan pilavı da ekleyin. Son olarak geri kalan küçük hamuru açop pilavı kapatın. taşmış şeklindeki hamurları küçük hamurun üzerine kapatıp geriye bıraktığınız bademlerle bastırıp iyice yapıştırın.

180C lik sıcak fırında her tarafı nar gibi kızarana kadar bekletin. Servis kabına ters çevirip servis edebilirsiniz.

AFİYETLER OLSUUNNNNN......

1 yorum:

acigul dedi ki...

selam canım arkadaşım.. etkinliğe hasanpaşa köfte ve çıtır börekle katılmak istiyorum iki tarifim içinde uğrarsan sevinirim. kolay gelsin bol bereketli ramazanlar diliyorum.. http://acigul.blogcu.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...