21 Ağustos 2010 Cumartesi

BÖĞÜRTLEN SOSLU İRMİK TATLISI


1.TARİFİN ADI:BÖĞÜRTLEN SOSLU İRMİK TATLISI
GÖNDEREN:Papatya 68


Bana hobidünyam yemek etkinliği ev sahibeliğini veren,benden desteklerini esirgemeyen ve etkinliğime,ilk tarifi göndererek yanımda olduğunu birkez daha gösteren sevgili aynur ablama teşekkür ediyorum,Sevgilerimi gönderiyorum... 
Aynur abalamın birbirinden güzel diğer tarifleri için  TIKLAYINIZ
 

Malzemeler:
1 kilo süt,
7 kaşık şeker,
9 kaşık irmik,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
yeteri kadar yulaflı veya kepekli bisküvi,
üzeri için böğürtlenli sos (isteğe bağlı)
Yapılışı:
önce tencereye şeker ve irmik koyulur ve süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırarak pişirmeye başlanır kaynamaya başlayınca ateş kısılır bir kase içerisinde yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı kadar suyla çırpılıp içerisine nişasta karıştırılır ve tatlının kıvamı koyulaşmaya başlarken bu karışım hızla çırpılarak ilave edilir sürekli karıştırıp topaklanmaması sağlanır tatlının pişmesi tamamlanınca ateşten alınır ve biraz daha karıştırılarak ılınması sağlanır sonra da istenilirse kalıba yada orta boy bir tepsiye dökülür bisküviler üzerine dizildikten sonra buzdolabında iyice soğuması beklenir (ne kadar uzun beklerse kalıptan o kadar düzgün çıkar) kalıp ters çevirilerek çıkarılır üzerine istenirse böğürtlen sos yada başka soslar dökülüp servis edilir
AFİYET BAL OLSUN

***

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...