GÖNDEREN:Papatya 68
Bana      hobidünyam yemek etkinliği ev sahibeliğini veren,benden  desteklerini     esirgemeyen ve etkinliğime,ilk tarifi göndererek  yanımda olduğunu   birkez   daha gösteren sevgili aynur ablama teşekkür    ediyorum,Sevgilerimi   gönderiyorum... 
Aynur abalamın birbirinden güzel diğer tarifleri için  TIKLAYINIZMalzemeler:
1 kilo süt,
7 kaşık şeker,
9 kaşık irmik,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
yeteri kadar yulaflı veya kepekli bisküvi,
üzeri için böğürtlenli sos (isteğe bağlı)
Yapılışı:
önce      tencereye şeker ve irmik koyulur ve süt yavaş yavaş ilave edilerek      karıştırarak pişirmeye başlanır kaynamaya başlayınca ateş kısılır  bir     kase içerisinde yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı kadar suyla  çırpılıp     içerisine nişasta karıştırılır ve tatlının kıvamı  koyulaşmaya  başlarken    bu karışım hızla çırpılarak ilave edilir  sürekli karıştırıp     topaklanmaması sağlanır tatlının pişmesi  tamamlanınca ateşten alınır  ve    biraz daha karıştırılarak ılınması  sağlanır sonra da istenilirse   kalıba   yada orta boy bir tepsiye  dökülür bisküviler üzerine   dizildikten sonra   buzdolabında iyice  soğuması beklenir (ne kadar uzun   beklerse kalıptan o   kadar düzgün  çıkar) kalıp ters çevirilerek   çıkarılır üzerine istenirse   böğürtlen  sos yada başka soslar dökülüp   servis edilir 
AFİYET BAL OLSUN
***
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.jpg) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.jpg) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder