30 Ağustos 2010 Pazartesi

SALÇALI BİFTEK

131.TARİFİN ADI:  SALÇALI BİFTEK
GÖNDEREN:         BAHARÇİÇEĞİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
1 kg biftek
2 adet sogan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
yarim yemek kasigi biber salcasi
2 su bardağı sicak su
1 cay tuz, 1 cay kasigi karabiber,1 adet defne yapragi,2 dis sarimsak


Zeytinyağı tavaya alinir isitlir, biftekler tavaya dizilir, Iki tarafı kızartilir . Kızaran etler ocaktan alinarak tencereye konur.
Tencereye alinan bifteklerin üzerine ezilmis sarimsak 2 adet sogan iri sekilde dogranir, , Et suyunu cekinceye kadar pisirilir.
2 su bardagi sicak su etlerin üzerine dökülür yumusayincaya kadar pisirlir.
domates alcasi,biber salcasi 1 bardak sicak suyla karistirlir,karabiber, tuz eklenir.Firin tepsisine dizilmis bifteklerin üzerine dökülür defne yapragidakonduktan sonra isitlmis firinda kizarana kadar pisirilir,Ilk firina girdiginde aliminyum folyayla kapatilirsa etlerin üzeri kurumaz. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...