HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...
76.TARİFİN ADI: SİGARA BÖREĞİ
GÖNDEREN: NALİYA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ
Malzemeler:
* 4-5 tane yufka,
* 500 gr. yağsız beyaz peynir,
* yarım demet maydanoz,
*1 yumurta beyazı,
*1 tatlı kaşığı pul biber karabiber (isteğe bağlı),
* kızartmak için bol sıvı yağ,
Hazırlanışı:
1 tane yufkayı tezgaha acıp önce 4 parçaya, sonra her bir parçayı 3'e kesin. Bu işlemi bütün yufkalara yapın.(kesilmiş şekilde hazırda alabilirsiniz) yani 1 yufkadan 12 parça çıkacak. beyaz peyniri rendeleyip içine ince kıyılmış maydanozu katın. Daha sonra 1 yumurta beyazı katıp peyniri iyice karıştırın (peynirin içine yumurta beyazı koymamızın sebebi kızarırken peynirin akmaması ve yufkadan çıkmaması için. Ayrıca yağzız peynir kullanmakta yufkanın içinde peynirirn erimemesi için önemli) isteğe bağlı pul biberde katıp yufkaların geniş kısmına 1'er tatlı kaşığı koyun ve önce yan kısımları içe katlayın daha sonra da aşağıya kadar sıskıca rulo yapıp sarın. En son ucunu suya batırıp yufkanın yapışmasını sağlayın. Bu işlemi yufkanız bitene kadar devam edin ( bu ölçülerden çok çıkıyor.. Sardığınız böreklerinizi bol sıvı yağda börekler pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlunun üzerine çıkartın. Veeeee fazla soğutmadan sıcacık çayınızın yanında çıtır çıtır afiyetle yiyin.:)))
Hazırlanışı:
1 tane yufkayı tezgaha acıp önce 4 parçaya, sonra her bir parçayı 3'e kesin. Bu işlemi bütün yufkalara yapın.(kesilmiş şekilde hazırda alabilirsiniz) yani 1 yufkadan 12 parça çıkacak. beyaz peyniri rendeleyip içine ince kıyılmış maydanozu katın. Daha sonra 1 yumurta beyazı katıp peyniri iyice karıştırın (peynirin içine yumurta beyazı koymamızın sebebi kızarırken peynirin akmaması ve yufkadan çıkmaması için. Ayrıca yağzız peynir kullanmakta yufkanın içinde peynirirn erimemesi için önemli) isteğe bağlı pul biberde katıp yufkaların geniş kısmına 1'er tatlı kaşığı koyun ve önce yan kısımları içe katlayın daha sonra da aşağıya kadar sıskıca rulo yapıp sarın. En son ucunu suya batırıp yufkanın yapışmasını sağlayın. Bu işlemi yufkanız bitene kadar devam edin ( bu ölçülerden çok çıkıyor.. Sardığınız böreklerinizi bol sıvı yağda börekler pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlunun üzerine çıkartın. Veeeee fazla soğutmadan sıcacık çayınızın yanında çıtır çıtır afiyetle yiyin.:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder