26 Ağustos 2010 Perşembe

PATLICAN YEMEĞİ


82.TARİFİN ADI:  PATLICAN YEMEĞİ
GÖNDEREN:     EYLEMİN MUTFAĞI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
MALZEMELERİ:


  • yarım veya 1 kilo patlıcan


  • 6-7 adet yeşil biber


  • 4-5 domates(domatesi ne kadar bol olursa daha güzel oluyor)


  • 2 adet kesme şeker


  • 1 adet kuru sogan


  • 3-4 diş sarımsak


  • tuz


  • kırmız toz biber,karabiber(veya bu baharatların yerine tuzot kullanabilirsiniz)


  • sıvıyag(patlıcan ve biberi kızartmak için)


Patlıcanları alaca soyduktan sonra ortadan ikiye kesip uzunlamasına ince dograyın(veya dilediginiz gibi de dograyabilirsiniz)Tuzlu su içinde bir miktar bekletin ki patlıcanların acısı çıksın.Sıvıyagı derin bir tavaya alın ve sudan çıkarıp yıkadıgınız ve kuruladıgınız patlıcanları kızartın.Kızarttıgınız patlıcanları peçete serili tabaga çıkarın.Sonra çekirdekleri çıkarılmış biberleri 2 veya 3'e böldükten sonra onlarıda kızartın.Kızartma işlemi bittikten sonra kuru soganı yarım ay şeklinde dograyın ve sarımsakları da küçük dograyın ve az sıvıyag aldıgınız tencerede soteleyin.Sotelenen soganların üstüne patlıcan ve biberleri ekleyin ama karıştırmayın.Domatesleri soyup yemeklik dograyın ve patlıcanların üstüne koyun ve yine karıştırmayın.Üstüne 2 adet kesme şekeri ve baharatlarını ekleyin (kısık ateşte)ve kapagını kapatın(su eklenmeyecek sadece domatesin suyu ile yumuşayacak).Domates iyice ezilince altını kapatabilirsiniz.Bu yemegi soguk soguk tüketmek bile ayrı bir zevk.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...