29 Ağustos 2010 Pazar

DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ

 104.TARİFİN ADI:  DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ
GÖNDEREN:          DERYAYLA

Sevgili Derya ablama katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

MALZEMELER
1 paket güllaç
2 litre süt
1 kilo şeker
3 adet damla sakızı
Ceviz
Üzeri için kiraz şekerlemesi



YAPILIŞI
-İlk iş olarak tencereye sütü ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatıyoruz asla sıcak olmaması lazım yoksa tatlınız hamur olur.
-İçine dövdüğümüz damla sakızlarını atıp erimelerini sağlıyoruz.
-Tepsinin içine ilk yaprağı alıp üstüne kepçeyle süt gezdiriyoruz,sonra bir yap rak daha koyup sütle ıslatıp dövülmüş ceviz serpiyoruz.
-Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi tamamlayıp üstünü strech filmle kaplayıp yumuşamasını bekleyip dolaba kaldırıyoruz.
-Servis esnasında üzerine kiraz şekerlemesi koyarak servis yapıyoruz.
NOT:Hemen yenmeyecekse ceviz kullanmayın yoksa güllacınız kararır:))
AFİYET BAL OLSUN..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...