138.TARİFİN ADI: PİRİNÇLİ VİŞNELİ PASTA
GÖNDEREN: ACI GÜL
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ malzemeler
2 paket eti burçak büskivi
80-100 gram tereyağı
1 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
300 gram vişne(başka meyvede olabilir)
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı
çikolata rendesi
Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş
tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın
dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.
Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye
koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem
soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için
robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına vişneleri dizin. üzerine pirinçli muhallebiyi dökün.
Buzdolabında bekletin. 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem
şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın istediğiniz gibi süsleyin.. bir gün önceden yapmanız tavsiye edilir..
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder