31 Ağustos 2010 Salı

PİRİNÇLİ VİŞNELİ PASTA

138.TARİFİN ADI:  PİRİNÇLİ VİŞNELİ PASTA  
GÖNDEREN:         ACI GÜL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

malzemeler

2 paket eti burçak büskivi
80-100 gram tereyağı
1 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
300 gram vişne(başka meyvede olabilir)
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı
çikolata rendesi


Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş
tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın
dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.
Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye
koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem
soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için
robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına vişneleri dizin. üzerine pirinçli muhallebiyi dökün.

Buzdolabında bekletin. 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem
şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın istediğiniz gibi süsleyin.. bir gün önceden yapmanız tavsiye edilir..

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...