24 Ağustos 2010 Salı

GÜVEÇ

52.TARİFİN ADI:  GÜVEÇ
GÖNDEREN:       MARİFETLENDİK













Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

malzemeler
3 adet patates
3 adetpatlıcan
1 adet soğan
3 adet domates
2-3 diş sarmısak
yarım kilo mantar (isteğe göre)
salça (biber salçası öneririm )
yaklaşık 250 gr. kadar göğüs eti (tavuk)
yarım demet maydanoz ( ince kıyılmış)
1,5 sb ılık su
tuz karabiber kırmızı biber
isteğe göre diğer baharatlarda ekleyebilirsiniz.


yapılışı
patatesler , kabuğu soyulup doğranır . patlıcanda doğranır. tuzlu suya koyulur(acısı çıkması için) soğanlar  2 ye bölünüp ince ince kesilir. domatesler yuvarlak şeklinde doğranır. sarımsaklar dövülür yada bıçakla ince ince kesilir.mantarlar da  iyice ykanıp doğranır.  göğüs eti kuşbaşı şeklinde doğranır.
sos için: ılık su salça ve baharatlar karıştırır bir kenarda bekletilir .
gelelim yerleştirmeye...
güveç kabına birazcık sıvıyağ eklenir , etrafa yayılır.yerleşim sırası şöyledir:
1:doğranmış göğüs eti 
2:  doğranmış patates
3:doğranmış patlıcan
4:mantar
5: domates
6:sarmısak
7:maydanoz ( üste ve aralara)
8:soğan
 en son ise yaptığımız salça sosu üzerinde gezdirilerek dökülür. sonra  üstü alümiyum folyo ile kaplanır
sonra bir ekmek yapılan fırınında pişirilir

1 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canım:))
hayli yoğunsun çok belli :) hangi tarife bakayım şaşırıyorum:))
maşşalhh ne bereketli bir etkinlk:))
gelemiyorum diye üzülme aklında olduğumu biliyorumm:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...