25 Ağustos 2010 Çarşamba

KIRMIZI KADİFE YAŞPASTA

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...

GÖNDEREN:  PAŞASOFRAM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
Malzemeler :

Buttermilch yapabilmek  için ;
1 + 1/2 su bardağı süt
1 + 1/2 yemek kaşığı elma sirkesi

Kek için ;
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1  su bardağı sıvıyağ
2 + 1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
1 + 1/2 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz, 1 p.kabartmatozu

krema için ;
600g Sivi krema (schlag sahne) ben icine bir paket soguk sütle yapilan vanilyapudink ekledim ve öyle cirptim , 2yemek kasigi toz sekerle beraber. hazirlayip buz dolabina bekletelim
Yapılışı :
Öncelikle buttermilch malzemesi türkiyede bulunmadığından bunun yerine kullanacağımız karışımı hazırlayalım. Sütü oda sıcaklığından çok az daha ılık şekilde ısıtalım. Süt kesinlikle oda ısısına yakın olmalı ,aksi taktirde içine sirke koyduğumuzda kesilip çökelek haline gelir. İçine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım.
.

Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım. Sıvı yağı ,buttermilch   yoksa hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım.
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve  karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım. Kek hamurumuz hazır...
.
Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
.
Kek iyice soğuduktan sonra ,keki 3 kat şeklinde keselim. Katların aralarını kekin iç kısmından eşit bir biçimde bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım.  Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız. Kırıntıları bir kapta toplayalım.
.
Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim. Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim. Kekimizi iyice kremayla kaplayalım. Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım. Bir kısmını da üzerine serpelim. Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
not. sirkeden korkmayin kesinlikle cok güzel oluyor

1 yorum:

Işıl dedi ki...

bu kez tarıfı olan bı tarıf yayınladım etkınlık ıcın buyur lutfen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...