23 Ağustos 2010 Pazartesi

TAZE FASULYE ÇORBASI


41.TARİFİN ADI:  TAZE FASULYE ÇORBASI
GÖNDEREN:        YEMEKÇİNİN MEKANI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
                           (2 Kişilik) Malzemeler:
  • 150 gr taze fasulye
  • 1 baş soğan
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çorba kaşığı salça
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam nane
  • Tuz
                                Yapılışı:

Fasulyeleri küçük küçük doğruyoruz. Soğanıda yemeklikten biraz küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tencereye atıp fasulyelerin rengi değişene kadar kavuruyoruz. Salçayı ekleyip bir iki kere daha çeviriyoruz. Üzerine suyumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz. Fasulyeler iyice piştikten sonra unu bir kasede sulandırıp çorbaya ekliyoruz. Çorba biraz koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz(Bu esnada naneyi ekleyebilirsiniz). Yumurta sarısıyla yoğurdu çırpıp içine çorbamızdan alıp sıcaklıklarını eşitliyoruz. Azar azar çorbaya bu karışımdan ekleyip terbiyeliyoruz.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...