25 Ağustos 2010 Çarşamba

PİLAV ÜSTÜ ENFES TAVUK

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...

71.TARİFİN ADI: PİLAV ÜSTÜ ENFES TAVUK


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
Malzemeler
Pilav İçin
2 su bardağı pirinç (30dk ıslatılmış)
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Tavuk İçin
1 bütün tavuk göğsü (haşlanıp didiklenmiş)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1limon suyu
tuz, karabiber,
isot yada pulbiber,
köri, kimyon ve kekik

Hazırlanışı
Pilav için tencereye sıvıyağı koyup kızdıralım.
Islattığımız ve suyunu süzdüğümüz pirinçleri tencereye koyup sıvıyağ da karıştırarak pirinçler şeffaflaşıp tane tane olana kadar kavuralım...
Pirincimize, tuzunu ve tavuk suyunu ekleyip tereyağını ilave edelim ve önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.....
Pilav suyunu çekip pişince 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Bu arada da tavuğumuzu kavurup hazırlayalım..
***
 Haşlanmış tavuğumuzu ince ince didikleyelim .
Didiklediğimiz tavuğumuzu kavuracağımız  tavamıza alalım..
Yarım çay bardağı sıvı yağımızı tavuğun üzerine döküp kavurmaya başlayalım.
Bu arada baharatlarımızı, limon suyumuzu ve sarımsak rendemizi de ekleyip çok açık olmayan ocakta 10 dakika kadar alt üst ederek kavuralım..
Pilavla beraber sıcak sıcak servis edelim..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...