27 Ağustos 2010 Cuma

TAHİNLİ KETE

92.TARİFİN ADI:   TAHİNLİ KETE
GÖNDEREN:       UMUTSEPETİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



 Tahinli Ve Cevizli Kete :

malzemeler:

- 1 su bardağı ılık su

- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabuk bahar (isteğe göre)
- Aldığı kadar un

içi için :

- 5 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı ceviz

hazırlanması :

1- Tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun ve 10 dk. kadar dinlendirin.(Ne kadar iyi yoğurulursa o kadar güzel oluyor.)
2- Dinlendirdiğiniz hamurdan,5-6 eşit parça kopartıp merdane yardımı ile açın.
3- Kaşık yardımı ile aldığınız tahini açtığınız hamurun yüzeyine güzelce sürün ve dövülmüş cevizi serpiştirip rulo yapın.
4- Pişireceğiniz fırın kabını yağlayıp,yaptığınız ruloyu,tepsinin ortasından başlayarak gül böreği gibi yerleştirin.
5- Diğer hamurları da açıp,aynı işlemi uyguladıkdan sonra,birbirlerini çevreleyecek şekilde yerleştirin.
6- Hamurun tamamını yerleştirdikden sonra,fırça yardımı ile yağlayıp,üzeri kızarana kadar pişirin..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...