26 Ağustos 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...

77.TARİFİN ADI: ZEYTİNYAĞLI BAMYA
GÖNDEREN:     GÜLCANIN MUTFAĞI
     
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
MALZEMELER:
Yarım kg.bamya
2 orta boy soğan
5 tane büyük domates
3 adet sivri biber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası(isteğe bağlı)
5 diş sarımsak
2 kesme şeker
1 limon
Tuz
Yapılışı:
1-Bamyalar ayıklanır.Yemeğin pişeceği tencereye zeytinyağı konur,soğanlar doğranır.Biberler ilave edilir.Soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.Sarımsaklar soyulur ve ilave edilir. Salça ile biraz sotelenir
2-Domatesler kabukları soyularak küçük doğranır. Ayıklanmış olan bamyalar yıkanır ve süzülerek domateslerle birlikte tencereye konur.Üzerine limon suyu sıkılır.Tuz ve şeker ilevesi yapılarak arada karıştırarak bamyaların kavrulması sağlanır.(sarı renkte olması gerekir)Salyalanmaması için yüksek ateşte olması gerekir.
3-Bu şekilde suyunu çeken bamya su ilavesi yapılır.Orta hararetli ocakta pişirilir.
4-Pişen bamya servis tabağına alınarak afiyetle yenir.
Not:Zeytinyağlı yemekler bir kaç saat hatta bir gün dinlendiği zaman lezzeti dahada artıyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...