29 Ağustos 2010 Pazar

KARAMEL TABANLI SAKIZLI MUHALLEBİ

GÖNDEREN:        SEVDALI TATLAR


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler
--------------
- KARAMEL TABANI İÇİN -
1 su bardağı Toz şeker
( Şeker oranını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz )
1 çay bardağı su
1 su bardağı krema
3 Su bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta ( Oda ısısında )
1 paket vanilya


- SAKIZLI MUHALLEBİ İÇİN -
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya


- Üzeri için -
İnce kıyılmış fındık , fıstık , ceviz



- KARAMEL TABANIN YAPILIŞI -
------------------------------------------
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın.Erime işlemi tamamlandığında ; kaynayarak pişirin şekerin karamelize kıvam almasını sağlayın.
Karamelize olan şekeri ocaktan alıp karıştırdıktan sonra kremayı azar azar ilave edin ve karıştırın.
Pişirme kabını tekrar ocağa alıp kısık ateş de karıştırarak krema ve karamelize olmuş şekerin bir birine iyice karışıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın ve beklemeye alın.

Bir kase içinde 1 su bardağı süt ile nişastayı inceltin topaklanmaya engellemek için.
Bir kase içinde yumurta ve vanilyayı iyice çırpın köpük köpük olana kadar.

Beklemekte olan karamele sütü ve inceltilmiş olan nişastayı ilave edip çırparak pişirin.
Pişmiş olan karamelden bir su bardağı kadar alıp yumurtaya ekleyin ve karıştırın.Karışımı karamele ilave edip kısa bir süre yeniden pişmesini sağlayıp çırp tık dan sonra servis edeceğiniz kuplara pay edin ve dinlenmeye alın.



- SAKIZLI MUHALLEBİNİN YAPILIŞI-
-------------------------------------------------
Pişirme kabına aldığınız margarini kızdırın ve elenmiş olan unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun.
Sütü azar azar karıştırarak ilave edin.
Süt kaynama noktasına geldiğinde toz şeker , damla sakızı ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Pişen sakızlı muhallebiyi mikser ile 5-10 dakika çırpın bu vasıta ile pürüzsüz bir kıvam ortaya çıkıyor.

Dinlenmiş ve ilk sıcaklığı geçmiş olan karamelin üzerine sakızlı muhallebiyi pay edip ilk sıcaklığı geçtik den sonra buzdolabında alın.
Üzerine ince kıyılmış ceviz serperek soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun..

1 yorum:

Meltem dedi ki...

Minticiğim merhaba, beni de davet etmişsin etkinliğine. Teşekkür ederim. Ancak tatildeydim. Sanırım geç kaldım katılım için:( Bir daha ki sefere diyorum:) Pasta kursu etkinliği mi yapsam ben de acaba:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...