27 Ağustos 2010 Cuma

MİLFÖYLÜ TALAŞ BÖREĞİ

90.TARİFİN ADI: MİLFÖYLÜ TALAŞ BÖREĞİ
GÖNDEREN:    ATA SOFRASI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
MALZEMELER:
8 adet milföy hamuru
150 gr kuşbaşı et
1 adet kurusoğan
1 patates
1 havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Susam



YAPILIŞI:
Dondurucudaki milföy hamurlarını çözünmeleri için çıkartın. Diğer yanda kuşbaşi eti tencereye koyup kavurmaya başlayın. Kendi suyunu salıp çekene kadar bekleyin. Dana kuşbaşı kullanıyorsanız bu aşamada pişmiş olmayacağı için bir miktar su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu iyice çekince eğer pişmişse yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvıyağı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince tuz ve diğer baharatları ekleyip harmanlayın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan sebzeleri soğuk suya alıp hem renklerini hemde vitaminlerini korumalarını sağlayın. İyice süzdürün. Kavrulmuş etlerle sebzeleri birleştirin. İyice soğutun. Sıcak olursa milföy hamurları yırtılabilir. Oda ısısına gelen milföyleri elinizle biraz genişletin. İçine harçtan bolca koyup mantı kapatır gibi dört köşesini kapatın. Aralarında açıklık kalmayacak şekilde kenarlarını bastırın ki harç pişerken taşmasın. Kapattığınız hamurları ters çevirerek tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 dereceye ısıtılmış fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!

1 yorum:

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Hayırlı cumalar canım..Etkinlik için,daha önceki tarifleri kullanabiliyorsak eğer,blogdaki börek veya hamur işleri tariflerinden dilediğini alıp yayınlayabilirsin..Eğer o şekilde oluyorsa,henüz yeni geldim,ev işleri misafir filan,hazırda tarif de yok koysam :) tamamen sana bırakıyorum canım :) Hadi kolay gelsin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...