45.TARİFİN ADI: MİLFÖY HAMURUNDAN SOSİLİ ÇİÇEK BÖREĞİ
GÖNDEREN: ZEYNEP HOBİ
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ
Milföy hamuru için
Malzemeler :
Malzemeler :
500 gr un
1 paket margarin
1 fincan zeytinyağı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin
1 fincan zeytinyağı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur kabınıza su, tuz, sirke ve zeytinyağını koyup karıştırın, ardından unu da ekleyerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra diktörtgen şeklinde ve 1 cm kalınlığında açın. Margarini 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hamurun üzerine sürdükten sonra hamuru zarf gibi katlayın bir nevi kare şekli. Katlama işlemi bitince üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru buzdolabından alın yine 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın ve yağın bir parçasını hamura sürün ardından aynı şekilde katlama işlemi yapın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Son olarak yine buzdolabından çıkardığınız hamuru dikdörtgen şeklinde açıp son kalan margarin parçasını da sürün ve yine aynı şekilde katlayarak buzdolabında bekletin. Daha sonra hamurunuzu kareler halinde kesip buzdolabınızın dondurucusunda ya da buzluğunda saklayabilir, istediğiniz malzemelerle değerlendirebilirsiniz.
Malzemeler
Börek için milföy hamuru
Sosis Gazoz kapağı kürdan
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını gazoz kapağı ile kesip yuvarlak çıkaralım .Sosisleri istediğimiz incelikte keselim,Kürdana bir milföy bir sosis takalım kürdanın kenarlarında biraz boşluk bırakalım kabarınca çıkmasın ve kızgın yağda kızartalım kızarttığımız börekleri, kağıt havlu üzerine çıkartalım ,2-3 dakika sonra tabağa alalım ayran veya limonotayla sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder