24 Ağustos 2010 Salı

MİLFÖY HAMURUNDAN SOSİLİ ÇİÇEK BÖREĞİ


GÖNDEREN:     ZEYNEP HOBİ



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Milföy hamuru için
Malzemeler :
500 gr un
1 paket margarin
1 fincan zeytinyağı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz 

Hamur kabınıza su, tuz, sirke ve zeytinyağını koyup karıştırın, ardından unu da ekleyerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra diktörtgen şeklinde ve 1 cm kalınlığında açın. Margarini 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hamurun üzerine sürdükten sonra hamuru zarf gibi katlayın bir nevi kare şekli. Katlama işlemi bitince üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru buzdolabından alın yine 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın ve yağın bir parçasını hamura sürün ardından aynı şekilde katlama işlemi yapın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Son olarak yine buzdolabından çıkardığınız hamuru dikdörtgen şeklinde açıp son kalan  margarin parçasını da sürün ve yine aynı şekilde  katlayarak buzdolabında bekletin. Daha sonra hamurunuzu kareler halinde kesip buzdolabınızın dondurucusunda ya da buzluğunda saklayabilir, istediğiniz malzemelerle değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler
Börek için  milföy hamuru
Sosis Gazoz kapağı kürdan

Hazırlanışı
Milföy  hamurlarını  gazoz  kapağı  ile  kesip  yuvarlak çıkaralım .Sosisleri istediğimiz incelikte keselim,Kürdana bir milföy bir sosis takalım  kürdanın kenarlarında biraz boşluk bırakalım kabarınca çıkmasın ve kızgın yağda kızartalım kızarttığımız börekleri, kağıt havlu üzerine çıkartalım ,2-3 dakika sonra tabağa alalım ayran veya limonotayla sıcak  sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...