30 Ağustos 2010 Pazartesi

PATATESLİ PEYNİRLİ KIRMA BÖREK

GÖNDEREN:         HAMARAT ABLA
Sevgili Hamarat ablama katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
MALZEMELER:
- 2  adet yufka
- 3 tane orta boy patates
- 1,5 çay badrağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 2 tane yumurta
- Tuz,Karabiber,Kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI:
- Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.İçine rendelenmiş peynir,tuz,karabiber ve kırmızı biber ekleyip iyice karıştırınız.
- Yufkayı tezgaha açınız her yerine patateslerden serpiştiriniz.Bir tarafından başlayıp pile şeklinde birleştiriniz.
Ortasından ikiye katlayıp bir elinizle altından tutarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.Diğer yufkayıda aynı şekilde yepınız ve tepsiye yerleştiriniz.
- Bir kasede süt,yumurta ve sıvıyağı iyice çırpınız ve böreğinizin her yerine eşit miktarda gezdiriniz.Böreğin heryerinin sosu almasına özen gösteriniz.Böreğinizi 10 dakika kadar dinlendiriniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.


NOT:Yukarda resimlerle anlatmaya çalıştım umarım anlaşılmıştır.Yufkaların içine yağ gezdirmedim çok yağlı olmaması için.İsteğe bağlı olarak üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.Kişi sayınıza göre miktarı çoğaltabilirsiniz.

1 yorum:

Lezzet Adası dedi ki...

ablacım bloğumda seni bekleyen güzel bir tarifim var yayınlarsan sevinirim. sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...