26 Ağustos 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ


86.TARİFİN ADI: PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ
GÖNDEREN:     SEYHANLA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



Yapılışı:
_Sizlere çok basit bir tarif vereceğim arkadaşlarım. Belki herkes benim gibi bu tava böreğini sever ve sık sık yapar. çoğu zaman da kurtarıcı tariflerimden biridir. teflon tavaya hafifçe yağ sürüp yufkayı kenarı taşacak şekilde yerleştiriyoruz. üzerine yağ ve süt karışımını  fırçayla sürüyoruz. iki üç kat yufkayı yerleştirdikten sonra aralarına peynirli maydonoz koyuyoruz. üzerine yine 2-3 kat yufka aralarına yağlı süt fırçayla sürülerek işlemi tamamlıyoruz. ben iki kat arayla peynirli maydonoz koydum. en sonuna yufkayı kapatıyoruz. kısık ateşte arkalı önlü kızarmasını sağlıyoruz. çevireceğiniz zaman tavanın kapağını ya da servis tabağını kullanarak çevirip tekrar tavaya alabilirsiniz.

4 yorum:

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Merhabalar, bloguma yapmış olduğunuz ziyaret için çok teşekkür ederim, beni onurlandırdınız. Çok fazla yemek ile ilgilenmediğimden davetinize katılmak uygun olmaz diye düşündüm. Bu iş ile ilgilenen arkadaşların hakkına girmek istemem. Ayrıca blogunuz çok güzel ve iştah kabartıcı, sizi tanıdığıma çok sevindim.
Sevgilerimle

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım benimm yazmıyorum sana ama takip ediyorum.Bir taraftanda Allah yardımcısı olsun canımın dıyorum:)kolay değil yaptıgın iş.sabır işi diyorum:)Fakat harıka tarıfler gelıyor.emeğinede değiyor bitanem.hersey çok iyi gıdıyor..senın tarıflerıde tabı bu arada özluyoruz. arşivde tarifler birikmiştir şimdi:)öpüyorum toprağımı en kocamanındann.sevgiler

huuuubakbi dedi ki...

canim ben sandim birkaç çeşit yapacagiz,ayakda fazla kalamam diye katılmadiydim,bakdim bir çeşit de oluyor,poğaça yaptım loonywoman.blogcu.com adresimde alirsan sevinirim,sevgiler canim

evatolyesi dedi ki...

Bu etkinlikle türk hanımlarının ne kadar marifetli olduğu birkez daha kanıtlanmış oldu. Tariflerin hepsi birbirinden güzel herkezi kutlarım.
Sevgiler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...