13 Ağustos 2010 Cuma

bebeğimin günlük kahvaltısı


benim dünyalar tatlısı biricik oğlum artık 8,5 aylık oldu.ve annesi ona her geçen gün biraz daha aşık oluyor.canım bebeğim artık anneye numara yapmayı bile öğrendi.yalancı öksürüklerle beni nasıl yanına çağırıyor bir görseniz.canım evladım benim,annesi de ona,yanında kaldığı bu kısa sürede en iyi şekilde bakmaya çalışıyor.çünkü daha sonra işe başlayacak malesef.bebeğime kahvaltı alışkanlığını yaklaşık 6-6,5 aylık civarı tamamen kazandırmıştım.babasıyla kahvaltı saatimiz olan saat 8 onun vazgeçilmezi oldu kısa sürede.mama sandalyesinde 6.ayından beri birlikte kahvaltı yapıyoruz ailece:))

bebeğime 6.ayında ilk olarak pekmez ve peynir yedirmekle başlamıştım kahvaltıya.yaklaşık 1 tatlı kaşığı pekmez ve bir dilim tuzu alınmış peynirle başladık.şimdi maşallah kahvaltılıkları reddetmeden severek yiyor.

bu sabah ki örnek kahvaltı menüsünde ilk olarak yumurta göze çarpıyor.yumurtayı öyle koyduğuma bakmayın hepsini yedirmiyorum:)yumurtanın akı bir yaşına kadar zaten yasak vermedim ben de hiç.sarısına da 6 aylık civarı bir çay kaşığıyla başladım.şimdi artık yarım yumurta sarısını severek ve isteyerek yiyor...

bebeğimin kahvaltıda yedikleri:
yarım yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı pekmez
bir dilim kaşar
bir dilim köy peyniri
bir minik dilim keçi peyniri  (keçi ve köy peynirlerinin tuzlarını almak için bazen bir gece önceden suya koyuyorum.yada sabahlayin ılık suya koyuyorum)

çeyrek dilim kepek ekmeğinin içi (ben evde 7 tahıllı ekmek yaptım ondan çıkarıyorum günlük)

sabahları normalde meyveli yoğurt pek yemiyor daha ziyade ara öğünde veriyorum ama bu sabah çeşit olsun diye kirazlı yoğurtta hazırladım kuzuma.3-4 kaşık yedi pek yemedi ama olsun.

ve demleme ıhlamur(kahvaltıda aldığı demirin emilimini hızlandırması için c vitamini yönünden zengin ıhlamurla birlikte yediriyorum kahvaltılıklarını.taze demliyor kalanını mutlaka döküyorum.bebeğim hayır demeden içti bu alışık olmadığı lezzeti de.ben de devam ettim demlemeye...

tabi bazı sabahlar sadece peynir pekmez,bazı sabahlar sadece yumurta peynir şeklinde de yediği oluyor.ama kahvaltısız tek bir gün bile geçirmedi çok şükür.

bunlara alternatif olarak bazen domates suyu,yada tavada tuzsuz olarak hafif pişirdiğim domatesten,haşlanmış patatesten de yediriyorum.canım oğlum herşeyin en iyisi senin olsun istiyorum.yüce rabbim tahtını da bahtını da güzel eylesin kuzucuğum...öpüyorum senin o mis gibi kokan gıdığından...
rahmana emanet ol...

8 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ay ay ay ne kadar ender bir sevgi böyle alevcim..
maşallahh sübhanalahh..
paşamıza afiyet bal şifa olsun bu mamalar:))
sevgiler tatlımm..

Unknown dedi ki...

Tam da sevilmelik olmuş annesi :) yanaklarını sıkıp öpmelik :) takılıyorum canım,o tarz çocuk sevenlerden değilim, mümkün mertebe kibar sevmekten yanayım,minikleri..Allah hayırlı ömürler versin yavrucaklarımıza..Bebişe baya iyi bakıyosun anlaşılan.Benim oğlum 8 yaşında ve bu yaşında bile yemiyo kahvaltıda senin yedirdiklerini :)Sağlık olsun deyip geçiyorum ben de,ısrarcı olmuyorum,ama onlar yedikleri zaman,annenin daha mutlu olduğu bi gerçek..

Defne Kızın Anası dedi ki...

yarasın oğluşa. ne güzel hepsini ayrı ayrı veriyorsun. ben bir ara yumurta dışındakileri bulamaç yapıp sadece yumurtayı ayrı sade yediriyordum. ama 6. hastalık ortaya çıkıpta yeme problemi olunca bulamaca devam ettim halende öyle. bende başlamalıyım böyle ayr ayrı yedirmeye en güzeli bu bence. ben ayrıca değiştirerek ceviz ve fındıkta veriyorum canım. iyice dövülmş.pekmekzde aynı şekilde birgün dut, birgün üzüm, birgünde keçiboynuzu yediriyorum kahvaltısını bitirdikten sonra 1 tatlı kaşığı veriyorum. Bulamaç hazırlarkende sağdığım sütü kullanıyorum:))

umutluhayat dedi ki...

canım benim örnek bir annesin.bebeğine ne kadar iyi baktığın çok belli.minik prensede afiyet bal şeker olsun.yarasın .

mintinin dünyası dedi ki...

denizcim annelik başka birşeymiş derlerdi de inanmazdım tatlım.yüreğinin en derini sancıyor insanın ona karşı.teşekkür ediyoruz teyzesi biz de seni öpüyoruz nanaklarından:))

zeliham canım benim gerçekten tam yemelik oldu benim minnoş.işe başlayacağım ya tatlım evdeyken yanındayken elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum.3-5 ay sonra zaten uzağında olucam kuzumun gün içinde.senin yakışıklı delikanlına gelince(artık koca delikanlı maşallah)bazı bebeklerin çocukların huyu,mizacı birtanem.sen istediğin kadar titiz davran eğer çocuk yemek istemiyorsa yemez.ki senin oğluşun da yemiyomuş.eminim başlarda nasıl uğraşmışsındır.ama sonunda dediğin gibi biz iyilikleri için yapalım da yemezlerse de dünyanın sonu değil canları sağolsun.canım içten yorumun için öpüyorum sağol.sevgiler...

defnenin annesi teşekkür ediyorum birtanem önemli notların için.ben hiç bulamaç denemedim.vermeye niyetlendim ama babası izin vermedi,sonra bu çocuk peyniri pekmezi nasıl ayırt edecek dedi.ver yerse böyle yesin yemezse anne sütüne devam demişti taaa 6 aylık olmadan önce.o zamanlar kahvaltı pek elzem olmadığı için ben minicik veriyordum,nasıl diyeyim bir çay kaşığının dörtte biri kadar peynir mesela.yemek istemezse yemiyor sütünü içiyordu.yarın tekrar deniyordum.öyle öyle zaten yemesi zor bir bebek değildi hiç.kendiliğinden bir bakmışım koca adam gibi kahvaltı yapıyor.sen de başla yavaş yavaş annesi.öğrensin tatlarını minik defne..aaaa bak ben cevizi unutmuştum hemen onu yazıma ekliycem teşekkür ediyorum canım,sayende hatırladım.ben de arada veriyorum canım.ama fındık hiç vermedim.arada badem ezip veriyorum.dur fındıkta deneyeyim.bir de keçiboynuzunun pekmezini mi veriyorsun canım.1 tatlı kaşığı dediğine göre pekmez sanırım.onu senden öğrendim bak ben de alayım bari.öpüyorum tatlım güzel yorumun ve faydalı bilgilerin için.sevgiler...

bernacım teşekkür ediyorum canım...dur bakalım örnek anne olmak için senin gibi ona özel pasta yapmam lazım ondan sonra:))sen de öylesin canım sağol.

Defne Kızın Anası dedi ki...

en iyisini yapmışsın minticim. nasıl alışırsa öyle gider derler ya çok doğru. böylelikle çiğnemeyide öğreniyorlar. keçiboynuzu pekmezi canım. hepsini dönüşümlü veriyorum.

mintinin dünyası dedi ki...

tamam canım.ben de alayım bebeğime.öpüyorum seni kocaman.sevgiler...

dokuzuncubulut dedi ki...

Artık anneler bilinçli, bebekler şanslı... ne güzel yazmışsınız , ben bile yemek istedim o kahvaltıyı... Bir arkadaşımın da torunu var o yaşlarda, yazınızı ona da gönderdim, paylaşacağı birşeyler olur diye...
Bebeğinize kocaman öpücükler. sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...