a
MALZEMELER
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağına yakın yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
et suyu (halihazırda varsa)
4 su bardağı kadar su
YAPILIŞI
1-sıvıyağı tavaya koyun üzerine salçayı katarak karıştırın.bulguru ve yeşilmercimeği tencereye ilave edin.
2-ben bebeğime suyundan yedireceğim için 1 su bardağı kadar etsuyu ilave ettim.ama eğer hazırda etsuyu yoksa koymayabilirsiniz.esasında çok şart değil.üzerine 3,5- 4 su bardağı kadar su ilave edin.ben suyu göz kararı ayarladığım için kesin bir rakam yazamıyorum.ama bulgurunuzun su çekme kapasitesine göre kontrol edip biraz daha su ekleyebilirsiniz.
3-tuzunu ve baharatını katıp kısık ateşte pişirin.pilav suyunu çektikten sonra,15 dakika kadar ağzı kapalı halde dinlendirin.
4- ve yeşilmercimekli bulgur pilavının olmazsa olmazı,yeşil soğan ve domates eşliğinde servis yapın.
AFİYET OLSUN...MİNTİ..
6 Ağustos 2010 Cuma
yeşil mercimekli bulgur pilavı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Ellerine saglik. Yeme de yaninda yat. Sevgiler...
Minti'si ellerine sağlık! :) Çok hoş görünüyor..
Hayırlı,tatlı cumalarımız olsun
nesrin ablam teşekkür ediyorum çok...
hayırlı cumalar papelam,teşekkürler arkadaşım...
Ellerine sağlık canım.Yeşil mercimekli bulgur pilavını çok severim.Yanında bir bardak ayranla ne güzel olur.Anneciğim sık sık yapar çokta lezzetli yapar.Mutlaka senin pilavında çok lezzetli olmuştur.Sevgiler...
Bizde yeşil mercimekli bulguru çok severiz. Ellerinize sağlık. Bende yakın bir zamanda yapacağım.
Saygılar.
çok severim ellerine sağlık canım benim.hayırlı cumalar ve iyi hafta sonları diliyorum.sevgiler...
fatoşum canım benim teşekkür ediyorum canım.öpüyorum kocaman...
fuat bey teşekkürler iyi akşamlar...
yeşim ablam çok teşekkür ediyorum.sevgiler yürekten...
ellerine sağlık buz gibi bir ayranla nasıl güzel gider. çok severim mercimekli buldur pilavını.
Yorum Gönder