11 Ağustos 2010 Çarşamba

defne aromalı kabak yemeği



öncelikle şunu içtenlikle söylemeliyim ki kabak sevmeyen biri olarak bu tarifle yaptığım kabak yemeğini bayılarak yedim.bizim ailede pek sevilmediğinden dolayı pek sık yapılmaz lakin sanırım defne yaprağı aromasıyla  yaptığım kabağın bu şekli,artık mutfağımda daha sık yeralacak..


      malzemeler
3 adet kabak
1 adet kurusoğan
2 adet domates
6-7 dal maydonoz
1 yemek kaşığı pirinç
2 adet defne yaprağı
tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber


                                                yapılışı
ilk olarak domatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.kabakların yüzeyini çok hafif kazıyarak uzunlamasına dörde böldükten sonra ince ince doğrayın.(benim kabaklarım bahçeden tazecik geldiği için ben hiç soymadım)

bir tencereye yağı koyun.üzerine ince ince doğradığınız kurusoğanları ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.üzerine salçayı koyarak kavurmaya devam edin.domatesleri ve kabakları ekleyerek kabakların suyunu salması için tencerenin kapağını kapalı tutun.ara ara karıştırarak 5 dakika kadar pişrin.

üzerine kullandığınız kabağın miktarına göre göz kararı sıcak su koyun.ben yaklaşık 1 su bardağı kadar koydum(ben sulu sevmediğimden dolayı az koydum.lakin biraz daha sulu olmasını istiyorsanız su miktarını artırın).pirinci tuz ve baharatları ve özellikle iki adet defne yaprağını ekleyerek ağzı kapalı halde pişmeye bırakın.suyunu çektikten sonra maydonozları üzerine doğrayıp,sıcak olarak servis yapabilirsiniz



afiyet olsun...minti...

20 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

bayılıyorum şu defneye balıga ne çok yakıştırırım .
Kabakta denememiştim hımm ilginç ellerine sağlık alevcim afiyet bal olsun
sana yarasın bebegine süt olsun :))
sevgiler hayırlı ramazanlar

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Hayirli ramazanlar. (Ismin minti degil degil mi?)

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Şifa dolu, leziz ve besleyici bir görüntüsü var.

Saygılar.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Değişik ve güzel olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrr....Öptüm....

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım,
Ellerine sağlık, yemek nefis görünüyor.
Bende dün akşam kabak kalye hazırladım.
Bu arada;
Ramazan-ı Şerif'in Mübarek olsun.
Rabbim bu mübarek ayı en iyi ve faydalı bir şekilde değerlendirebilmeyi hepimize nasip etsin.

Defne Kızın Anası dedi ki...

minti bunu bize yapmaaaa:(

zeytinyağlıların hepsine bayılırım. egede doğmalıymışım diyorum bazen.

ellerine sağlık canım. bende iftarlık ne yapıcam düşnmeye başladım

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık canım bizim evde kabağı mücverden başka şekilde yemiyorlar.Sadece ben çok severim.Yemeğinide annem çok lezzetli yapar ama defne yaprağıyla hiç denemedim.Bir daha ki yapışımda onuda deneyeceğim.
Bembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayının da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek umut dolu yeni bir baslangıca vesile olmasını dilerim. Sevgilerimle...

YeMeK vAkTi dedi ki...

minticim ellerine sağlık harik bir görüntü hayırlı ramazanlar canım

kalpkurabiye dedi ki...

hmm hafiffffff....
hmmm mis kokuluuuu....
hmmmmm lezzetliiii....
ellerine sağlık mintiiiii:))

alevcim ellerine sağlık tatlım kabak yemeğini çok severim benn nefis olmuştur eminim ki.:))

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Canımmm güzel arkadasım.gercekten lezzetlı oldugu bellı bır tarıf olmus.ben cok severım kabagı yeterlı guzel pişirlmiş olsun.ellerıne sağlık tatlım hayrılı ramazanlar dılıyorum sevgıler.

mintinin dünyası dedi ki...

sevil ablacım kabak yemeğinde defneyi muhakkak denemelisin.enfes oluyor gerçekten sevgiler...

nesrin abla çok güldüm soruna:))ismim minti değil evet.eşimden kaldı bu isim.minti ona göre sevimli şeker minik gibi bir anlam ifade eder.mintinin sevimli mutfağı da oradan gelir.istersen ismimi de söyleyebilirsin "alev". minticim da diyebilirsin.öpüyorum çok sevgiler:))))

anemineli teşekkürediyorum çok sevgiler...

muhterem abla teşekkür ediyorum çok.ben de kalyeyi ziyarete geleceğim:)sana da hayırlı ramazanlar..

defnenin annesi al benden de o kadar canım ya.zeytinyağlı ayırt etmiyorum,edemiyorum.öpüldün...

fatoş abla güzel dileklerin için yürekten teşekkür ediyorum.inşallah defneyle denersin bana fikrini söylersin.sevgiler...

aylincim teşekkürler canım arkadaşım,tatlım.hayırlı ramazanlar inşallah...

denizcim teşekkür ediyorum tatlımcım.öpüyorum çok...

tülinim tatlı arkadaşım teşekkür ediyorum çok.ben de kabağın az pişmişinden hoşlanmaıyorum.hemşerimiyiz yoksa:))

umutluhayat dedi ki...

canımmm sen yaparsında güzel olmazmı.ellerine sağlık bitanem.harika görünüyor.

Egeden Tarifler dedi ki...

Minticim, farklı bir alternatif olmuş eline sağlık, arkadaşım tam yazlık.. Bu arada hayırlı ramazanlar dilerim.

mintinin dünyası dedi ki...

bernacım teşekkür ediyorum bitanem.öpüyorum çok...

hayırlı ramazanlar sevgili egecim.sevgiler arkadaşım.teşekkürler...

Banu dedi ki...

Canım Hayırlı Ramazanlar olsun... Kabağı hiç etsiz pişirmedim ama bu tarifi edeneyeceğim çünkü nefis görünüyor ellerine sağlık canım...

mintinin dünyası dedi ki...

banucum hayırlı ramazanlar arkadaşım.ben de hiç kabağın etli yemeğini yemedim.dediğim gibi pek kabak sevmem ama bu tarif başka...sevgiler canım...

çeşnici Handan dedi ki...

Alevciğim, çok güzel ve farklı olmuş ellerine sağlık canım.Hayırlı Ramazanlar.

Baharcicegi dedi ki...

Bizim evde pek sevilmez ben haricinde
bende kasarla tavada sote yapiyorum bu haliylede nefis olmus eline saglik
hayirli bereketli ramazanlar

Unknown dedi ki...

Tşk ederim arkadaşım.Sevindim diyenlere,bende sevindim diyorum :) Espiri olsun diye :) Hayırlı ramazanlar :)

mintinin dünyası dedi ki...

handancım hoşgeldin canım evvela.teşekkür ediyorum çok sevgiler...

baharçiçeğim kabağı pek seven yok gibi sanırım.ama bu tarifi dene derim ben.öpüyorum canım.sevgiler...

çilekli mutfak canım sana da hayırlı ramazanlar inşallah.espriyi anladık.ok.:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...